Informace od profesionálů

MENU

  

RÝMOVNÍK

  

ZAVAŘOVÁNÍ

  

OMÁČKA

  

ČAJE

  

Jak dělají francouzské brambory Kluci v akci

 


Aktualizováno:

Recepty na jídlo

Francouzské brambory patří k těm jídlům, které si každá rodina vaří po svém. Dávají si do nich to, co mají rádi. Někdo k vaření používá smetanu, jiný přidává houby atd. Jedním z oblíbených kuchařských receptů na francouzské brambory je návod na tyto zapékané brambory od Kluků v akci.

Ingredience (na 6 porcí)

  • 1 kg brambor
  • 300 g pečeného bůčku na kmínu
  • 200 g cibule
  • 10 stroužků česneku
  • 2 hrsti libečku
  • 2 hrsti petrželky
  • 4 vejce
  • 100 ml smetany
  • Mletý pepř
  • Muškátový oříšek
  • Sůl
  • Vepřové sádlo

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Postup přípravy

Nejprve se oloupou brambory a nakrájí se na tenké plátky. Aby brambory nezhnědly, dají se do hrnce se studenou vodou, kde musí být brambory celé namočené. Poté se nakrájí bůček a cibule (na klínky), naseká se také česnek (nemusí být najemno). Nakrájený bůček se pak opeče na pánvi. K němu se přidá i cibule, kterou je třeba zprudka orestovat. K masu a cibuli se přihodí i připravený česnek. Vše se osmahne a dochutí muškátovým oříškem, pepřem a sekaným libečkem.

Připravíme si pekáč a jeho dno nejprve vymažeme sádlem. Pak na něj vyskládáme brambory a přidáváme vrstvu vypečeného bůčku s cibulí, tu zakryjeme opět bramborami. Předehřejme si troubu na 180 °C a pekáč do ní vložíme na 29 minut. Mezitím si rozšleháme vejce a přidáme k nim i smetanu, sekanou petrželku, sůl a pepř. Touto směsí pak zalijeme brambory a teplotu trouby snížíme na 150 °C. Brambory se pečou, dokud nebudou mít zlatavou bramboru.

Podávat se mohou třeba s kyselými okurkami.

Autor: © Mgr. Jitka Musilová
Foto: © Anneli Salo

odkaz na článek

. Jak dělají francouzské brambory Kluci v akci [online]. Recept1.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů
K článku zatím nebyl napsán žádný komentář.



Zajímavé články

Další články k tématu francouzské mikádo foto

Recept1

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS