Jak dělají hovězí roštěnou Kluci v akci


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Recepty na jídlo

Zveřejněno dne 24.9.2018


Kombinace masa, špenátu a bramborového knedlíku je v Čechách velmi oblíbená a každá kuchařka (a samozřejmě i kuchař) ji dělá po svém, ochucuje ji tak, jak to jí / jemu a jejím / jeho strávníkům vyhovuje. I Kluci v akci mají tento recept osvědčený.

Hovězí roštěná podle Kluků v akci

V Čechách jsou velmi oblíbené nejrůznější pořady o vaření, a jedním z nich jsou i Kluci v akci, kteří si získali diváky svým zápalem a láskou k vaření, i proto se jim daří své diváky nalákat na to, aby doporučené recepty sami vyzkoušeli.

Jedním z jejich receptů je i "hovězí roštěná na česneku se špenátem a bramborový knedlíkem".

Kombinace masa, špenátu a bramborového knedlíku je v Čechách velmi oblíbená a každá kuchařka (a samozřejmě i kuchař) ji dělá po svém, ochucuje ji tak, jak to jí / jemu a jejím / jeho strávníkům vyhovuje. I Kluci v akci mají tento recept osvědčený.

Potřebné ingredience (asi pro 6 porcí)

Maso:

  • 800 - 1 000 g hovězího vysokého roštěnce
  • 4 stroužky česneku
  • ½ cibule
  • 50 ml oleje
  • 100 g másla
  • Sůl

Špenát:

  • 1 kg listového špenátu (zmraženého)
  • 1 větší cibule
  • 2 lžíce mouky
  • 4 stroužky česneku
  • 2 - 3 vejce
  • Olej
  • Sůl

Bramborový knedlík:

  • 1 kg brambor
  • 2 vejce
  • 3 lžíce hrubé dětské krupičky
  • Asi 400 g hrubé mouky
  • Lžíce mléka
  • Sůl

Postup přípravy masa

Maso je potřeba nejprve omýt. Pak se nakrájí na plátky (čím slabší, tím rychleji je maso opečené) a pomocí paličky se naklepe. Nakonec se ještě osolí. Do připraveného hrnce se nalije olej a zahřeje se. Připravené plátky masa se v oleji opečou z obou stran. Lepší je péct maso pozvolna. Mezitím si najemno nakrájíme cibulku. Maso se po dopečení vyndá z hrnce a místo něj se na tomto oleji po mase zpění připravená cibulka. Po zpěnění cibulky se do hrnce zpět vrátí i maso. K němu se přidá již nasekaný (vymačkaný) česnek a 50 g másla. Až se máslo rozpustí, maso se podlije vodou (natolik aby bylo celé pod vodou). Hrnec se přiklopí poklicí a maso se následně dusí, dokud nebude zcela měkké. Na konec se ještě přidá zbytek másla pro zjemnění chuti.

Postup přípravy špenátu

Nejprve si opět nakrájíme cibuli najemno. Mezitím si připravíme hrnec s olejem, který zahřejeme. Po zahřátí oleje se do hrnce vloží cibulka, která se zpění a pak zasype moukou. V oleji se restuje dorůžova a až pak se do hrnce vloží i připravený špenát, který se osolí. Když špenát pustí šťávu, přidá se nasekaný (vymačkaný) česnek. Špenát se ještě chvilku podusí, a pak se do něj přidají vajíčka a i s nimi se špenát dál povaří.

Postup přípravy bramborového knedlíku

Pro přípravu bramborového knedlíku je lepší použít brambory ve slupce vařené den předem. Brambory se pak oloupou a nastrouhají na struhadle (Kluci v akci doporučují strouhat na hrubém okurkovém struhadle). Po nastrouhání se brambory v míse osolí. V další misce se rozšlehají vejce a přidá se lžíce mléka. Vejce se pak nalijí k bramborám a vše se smíchá. Na připraveném vále se pak brambory zadělají moukou a krupicí (mouka a krupice se přidávají tak dlouho, dokud těsto lepí). Z bramborové směsi se vytvarují šišky. Mezitím se připraví hrnec s vroucí vodou, kterou je potřeba osolit. Poté se do ní vloží bramborové šišky a vaří se asi 20 minut.

Autor: © Mgr. Jitka Musilová

odkaz na článek

. Jak dělají hovězí roštěnou Kluci v akci [online]. Recept1.cz, . .


Tento článek si během posledních třiceti dnů přečetlo 10 lidí.



Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk
přidejte sem svůj komentář

Nenašli jste zde přesně to, co jste hledali? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
Ke svému dotazu použijte tento formulář.


Jméno
E-mail
Nadpis
Komentář
Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
Připojit fotku
přehled komentářů
K článku zatím nebyl napsán žádný komentář.

články k tématu nejlepší přírodní hovězí roštěná