HLAVNÍ STRÁNKA
Studená kuchyně |
Napsala: Štummerová G. / počet komentářů: 0
Jedli jste někdy nakládaný hermelín? Kdo ho ochutnal, určitě jej rád doporučí komukoli dalšímu. Hermelín je sýr kruhovitého vzezření s bílou ušlechtilou plísní na povrchu. V Čechách se prodává pod různými názvy jako hermelín nebo camembert. Má výraznou chuť, hodí se k červenému vínu a především se dá připravit mnoha způsoby, například nakládaný je opravdu výborný.
Diskuze |
Dobrý den, pokouším se delší dobu si udělat rychlokvašené zelí, ale po dnu až dvou začne mít hořkou, nebo takovou divnou chuť. Čím by to mohlo být? Při jaké teplotě by měla nádoba se zelím být? Také by mě zajímalo, zda nejsou na trhu menší nádoby na kvašení zelí. Třeba čtvrt litru až půllitr.
Děkuji
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Nové příspěvky |
Já čaj z rýmovníku nevařím. Pouze když ráno cítím ucpaný nos, utrhnu lístek rýmovníku přelámu a vytřu s ním nos několikrát. Nevo jenom potřu pod nosem. Osvědčeno-zabírá.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
JÁ ZAVAŘUJI HOTOVÉ JÍDLO S MOUKOU,CIBULÍ,I ZELENINOU A NIKDY SE MI NIC JEŠTĚ NEZKAZILO.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Při zavařování se sklenice plní s okrajem. Mezi víčkem a obsahem musí být mezera alespoň půl centimetru. Je to proto, že při zavařování se vlivem zvýšené teploty zvetšuje objem obsahu a ten by mohl vytékat. Samotné vytékání nevadí, ale hrozí, že se s tekutinou může pod víčko dostat i pevná struktura, třeba svalové vlákno, které pak způsobí neťesnosti a zkažení obsahu.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Citát: "Nejprve si připravíme mělký plech, na nějž sklenice postavíme. Plech pak zalijeme vodou do výšky 2 až 3 centimetrů."
- Mělký plech bývá tak 1 cm vysoký, takže do něj 2-3cm vody nenalijeme.
- Plech pak zalijeme vodou - zaléváme asi sklenice uložené na plechu, nikoliv plech, to bychom vodu lili přímo do trouby.
-----------------
Nesrovnalosti:
Zavařování masa na dovolenou (v hrnci):
"Maso můžete do sklenic napěchovat a následně zalít vepřovým vývarem až po okraj"
Zavařování masa do sklenic v mikrovlnce:
"Sklenice neplníme až po okraj, ale pod víčkem musí zůstat mezera, což je stejné, jako při zavařování v hrnci."
Dotaz: TAKŽE PLNÍME AŽ PO OKRAJ, NEBO S MEZEROU?
------------------
Při zavařování v mikrovlnce doporučuji sklenice podložit talířem s trochu zvýšeným okrajem - pokud tekutina vyteče, aby se nerozlila po celé troubě.
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Zdravim proc ani ne brambory ?
Dnes jsem koupil pastiku ve skle brambory tam byli.
A
Ja je mel.v polévce acca měsíc ok.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Nové články |
Copyright © 2012 - 2022 NetConsulting Praha s.r.o.