Informace od profesionálů

MENU

  

RÝMOVNÍK

  

ZAVAŘOVÁNÍ

  

OMÁČKA

  

ČAJE

  

Recepty na jídlo

Houskový knedlík snadno a rychle

Houskový knedlík snadno a rychle

Napsala: Štummerová G. / počet komentářů: 0

Dnes si lze jen těžko představit, že by ke klasickým českým omáčkám existoval lepší doplněk než houskový knedlík. Houskový knedlík je považován za gastronomickou přílohu. První zmínka o houskovém knedlíku pochází již ze sedmého století. Během několika stovek let se stal doslova nedílnou součástí české kuchyně. Jeho tradiční příprava může být náročná, ale lze si ji i zjednodušit tak, aby se výsledné dílo pokaždé podařilo.

Vepřová panenka pečená

Vepřová panenka pečená

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Vepřová panenka patří mezi to nejlepší maso, které na praseti najdeme. Panenku lze připravit chutně a navíc zdravě. Maso je tak delikátní, že opravdu není potřeba, aby plavalo v oleji nebo se

Růžičková kapusta podle pořadu Kluci v akci

Růžičková kapusta podle pořadu Kluci v akci

Napsal: Dvořák J. / komentářů: 0

Kluci v akci růžičkovou kapustu použili ve dvou receptech na vepřový špíz s bramborovými kotletami a růžičkovou kapustou a na bramborové knedlíky s růžičkovou kapustou a smaženou

Recepty na hovězí krk

Recepty na hovězí krk

Napsal: Dvořák J. / komentářů: 0

Jak dělá hovězí krk Pohlreich nevíme, ale známe mnoho receptů jak připravit tento kus předního hovězího masa. Pojďte se s námi podívat na některé výtečné recepty, jak si udělat hovězí krk na grilu,

Jak dělají chilli con carne Kluci v akci

Jak dělají chilli con carne Kluci v akci

Napsala: Konášová J. / komentářů: 0

Mexická kuchyně si našla mnoho příznivců a chilli con carne je považováno za „klasiku“, kterou ocení nejeden milovník ostřejších jídel.

Naložení hovězího steaku

Naložení hovězího steaku

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

V některých zemích je grilování a pečení masa pilířem národní kuchyně, tak je tomu například v USA, Austrálii, Mexiku, Argentině a Brazílii. I u nás se poslední dobou začínají objevovat

Crisp recepty

Crisp recepty

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Mistrovským kouskem je zapékání neboli funkce Crisp. S ní během několika minut vykouzlíte vynikající koláče i zapečené mořské plody či roastbeef. S multifunkční mikrovlnnou troubou s funkcí

Jak dělají hovězí na houbách Kluci v akci

Jak dělají hovězí na houbách Kluci v akci

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Hovězí maso a houby jsou českou tradicí. Jejich kombinace při přípravě pokrmů je bezkonkurenční a každá rodina má ten zaručeně nejlepší recept, který se dědí z generace na generaci. A jak

LISTOVÁNÍ
1 | 2   Další

Diskuze

Skopové klobásy

 Michal

Dobrý den. Můžete mi poradit, prosím, na kolik stupňů a jak dlouho udit skopové klobásy? Budu moc rád za radu.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Domácí klobásy bez uzení

 Pavel

Klobásy bez uzení péct v troubě nebo vařit..
Jak dlouho, na kolik stupňů. Při uzení čas i teplotu uvádíte. Děkuji. Pavel

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Bláža

Ne, Zavařuji úplně běžně jídla s bramborami i cibulí a zahuštěná moukou. Potřebovala jsem poradit jak na zavařování v mikrovlnce, protože nemám v tento okamžik moc času, ale DOBŘE (s masem na 2x) zavařené jsou v pohodě vlastně možná všechna jídla. :-) :-)

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Jan

Při zavařování čehokoliv v mikrovlnce, nikdy neutahuji šroubovací víčko silou, neboť zahříváním na vysokou teplotu hrozí, že se ze sklenice stane granát, který je schopen nejen způsobit prasknutí sklenice, ale i zdemolovat dvířka mikrovlnky. Víčko se dotahuje tzv. na doraz, ihned po ukončení sterilizace. To by ale mělo platit při sterilizaci i troubě, zavařovacím hrnci, apod.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Milda

Pokud je pokrm správně zavařen a víčko pevně drží na skle, tak je jedno, kde ho uskladníte, jestli v lednici nebo ve spíži. Vydrží nezávadný roky. Otázka je jaké budou chuťové dojmy z tohoto pokrmu. A v tom by chladnička mohla hrát významnou roli.
Jak známo, tak nositelem chuti v pokrmu je tuk a ten může časem měnit své chuťové vlastnosti, právě vlivem vyšších teplot a světla. Chladnička oběma těmto faktorům zabrání a může tak přispět k lepší chuti zavařených jídel.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Jiří

Zavaruji ale pokud mozno mam v ledničce. VYdrží svickova i bez ni ?? Děkuji

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařovaní uzeneho masa

 Antonín

Při zavařování uzeného prostě převařit vodu a jestliže chcete dochutit přidejte celý stroužek česneku, sůl, nebo čili papriku, zalejte tak 1 až 2 cm pod okraj na 100 stupnů celsia 1 hodina vyndat a postavit na víčko hotovo

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Karel

Jak dlouho zavařování segedínský guláš z bůčku a jak dlouho vydrží v mrazáku

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

Recept1

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS