Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

RÝMOVNÍK

  

ZAVAŘOVÁNÍ

  

OMÁČKA

  

ČAJE

  

Recepty na jídlo

Pečená husa v pomalém hrnci

Pečená husa v pomalém hrnci

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Elektrické pomalé hrnce zajišťují přípravu jídla těsně pod bodem varu, čímž dokážou pokrmu uchovat nejen důležité vitaminy a minerální látky, ale hlavně skvělou chuť. Pomalé hrnce vaří za vás, není potřeba je hlídat, při vaření se tak můžete věnovat libovolným jiným činnostem, takže ušetříte i spoustu času, který byste jinak museli věnovat vaření. V pomalých hrncích je možné připravit širokou paletu jídel od masa až po dezerty, zároveň není třeba používat téměř žádný tuk.

Recepty na srnčí medailonky

Recepty na srnčí medailonky

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Nejblíž má maso lovených zvířat k hovězímu, je tmavočervené až hnědé, spíš tužší a s malým obsahem tuku. Tím ale veškerá podobnost končí. Příprava zvěřiny má svá zvláštní pravidla, která se vyplatí

Recepty na srnčí guláš

Recepty na srnčí guláš

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Je spousta druhů mas, která stačí prostě vzít a upéct, nepotřebují víc než trochu soli a pepře a výsledek bude vždycky skvělý. Zvěřina mezi ně nepatří. Do tohoto druhu spadá i srnčí

Palačinky

Palačinky

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Palačinky jsou nekynutý moučník, který se vyrábí z litého těsta, jehož základem je mouka, mléko a vejce. Palačinka má podobu velmi tenké placky, pečené na pánvi nebo na rozpálené desce (kameni).

Segedínský guláš

Segedínský guláš

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 1

Guláš obecně je v naší domovině oblíbeným pokrmem. Existuje mnoho variant a mnoho originálních receptů. V Česku je populární kromě hovězího i vepřový nebo zvěřinový guláš. Velmi známou

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Napsala: Štummerová G. / počet komentářů: 0

Připravit dobře a chutně vepřovou panenku, to je kumšt. Každý si na její přípravu netroufne, ale pokud se to naučíte a přijdete tomu na kloub, budete ji připravovat častěji. Důležité je, aby

Vepřová panenka pečená

Vepřová panenka pečená

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Vepřová panenka patří mezi to nejlepší maso, které na praseti najdeme. Panenku lze připravit chutně a navíc zdravě. Maso je tak delikátní, že opravdu není potřeba, aby plavalo v oleji nebo se

Crisp recepty

Crisp recepty

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Mistrovským kouskem je zapékání neboli funkce Crisp. S ní během několika minut vykouzlíte vynikající koláče i zapečené mořské plody či roastbeef. S multifunkční mikrovlnnou troubou s funkcí

LISTOVÁNÍ
1 | 2   Další

Diskuze

Domácí klobásy bez uzení

 Pavel  10.5.2021 20:56

Klobásy bez uzení péct v troubě nebo vařit..
Jak dlouho, na kolik stupňů. Při uzení čas i teplotu uvádíte. Děkuji. Pavel

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Segedínský guláš

 László  8.12.2020 11:40

Účelom môjho komentáru nie je kritika, ale objasnenie pôvodu Segedínskeho gulášu.
V Maďarsku všeobecne známy pôvod nemá vôbec nič spoločné s Vaším popisom pôvodu.
Známy spisovateľ, básnik a novinár Székely József je považovaný za prvého konzumenta tohoto gulášu. A neskôr na jeho počesť bol guláš pomenovaný po ňom. V Maďarsku sa nazýva Székely gulyás. Názov Segedínsky vznikol na Slovensku v čase Rakúsko-Uhorska, ktorého Slovensko bolo súčasťou. Prečo práve Segedínsky, čo mnohí "historici" dávajú do súvislosti s mestom Szeged, nemá žiadnu historickú cenu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Domácí klobásy bez uzení

 Pavel  10.5.2021 20:56

Klobásy bez uzení péct v troubě nebo vařit..
Jak dlouho, na kolik stupňů. Při uzení čas i teplotu uvádíte. Děkuji. Pavel

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování masa do sklenic

 Miloslav  10.5.2021 16:31

Dobrý den chtěl jsem se zeptat při zavařováni masa ve sklince mám víčka ručně přišroubovat na doraz a napustit vodu nad víčko nebo zaroveň s víčkem,mám sklinky o,80m jak to mám to maso vařit tak jak ve sklenici o,72m děkují za odpověď

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Léčivý bezinkový likér

 Eligius  23.4.2021 11:53

Bezinkový likér je vynikající lék pro úpravu krevního tlaku. Osobně mám vyzkoušeno snížení tlaku, praktikuji to celé roky.
Likér musí být užíván dlouhodobě (aspoň jeden měsíc) vždy aspoň 20 ml v jedné denní dávce. Můj lék obsahuje aspoň 20 procent převařené šťávy zralých plodů a aspoň 10 procent lihu.
Mezi znalci se traduje, že tento lék umí upravit i nízký nebo kolísavý krevní tlak. To však nemám vyzkoušeno. Váš Eligius.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování uzeného masa do sklenic

 Jarmila  1.3.2021 15:20

Dobrý den , prosím na kolik stupnů a jak dlouho se zavařuje uzené maso v elektickem hrnci. děkuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Rychlosůl

 Cempírek  9.2.2021 11:30

Praganda se používá k nasolování masa a při běžném používání v kuchyni se s ní nesetkáte. Ptáte-li se, jestli maso nasolené pragandou je špatné pro vaši dnu, tak v tomto ohledu vůbec nezáleží, čím je maso upraveno. Je to stále maso a při jeho trávení bude vznikat kyselina močová. Máte-li chuť na uzené, tak si dát můžete, i když máte dnu, ale jen jednu malou porci. Každé takové hodování je třeba řádně zapít čistou neochucenou vodou. Voda zaměstná ledviny a ty pak mohou lépe odvádět kyselinu močovou ven z těla.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

Recept1

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS