Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

RÝMOVNÍK

  

ZAVAŘOVÁNÍ

  

OMÁČKA

  

ČAJE

  

Recepty na jídlo

Domácí párky bez uzení

Domácí párky bez uzení

Napsal: Dvořák J. / počet komentářů: 0

Jak si sami vyrobit lahodnou snídaňovou klobásu. Výroba vyžaduje málo materiálu a s mírným úsilím si sami můžete vyrobit perfektní snídaňový párek bez potřeby uzení. Nejlepší na tom je, že je můžete smažit i jako placičky na snídaňový burger a mít plnou kontrolu nad kvalitou surovin. Prostě dokonalé! Snídaňová klobása je ideální pro lahodnou snídani, stejně jako pro branč nebo jako sendvič. Pokud nemáte mlýnek na maso, ani to není problém. Níže nejdete variantu bez mlýnku na maso. Obsahem je také recept jak si sami vyrobit norimberské klobásy. Je to asi nejznámější francká klobása

Jak dělají hovězí na houbách Kluci v akci

Jak dělají hovězí na houbách Kluci v akci

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Hovězí maso a houby jsou českou tradicí. Jejich kombinace při přípravě pokrmů je bezkonkurenční a každá rodina má ten zaručeně nejlepší recept, který se dědí z generace na generaci. A jak

Domácí klobásy

Domácí klobásy

Napsala: Štummerová G. / komentářů: 1

Největší mňamka, co existuje – domácí klobásy. Není nad to, když z udírny vytáhnete čerstvě vyuzenou domácí klobásu. Existuje mnoho receptů, každý z vás má jistě ten svůj osvědčený, vymazlený

Úprava srnčího masa

Úprava srnčího masa

Napsala: Konášová J. / komentářů: 0

V České republice není o srnce obecného nouze, a tak není divu, že většina srnčího masa, které se u nás prodává, pochází z místních revírů.

Recepty na srnčí medailonky

Recepty na srnčí medailonky

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Nejblíž má maso lovených zvířat k hovězímu, je tmavočervené až hnědé, spíš tužší a s malým obsahem tuku. Tím ale veškerá podobnost končí. Příprava zvěřiny má svá zvláštní pravidla, která se vyplatí

Recepty na srnčí guláš

Recepty na srnčí guláš

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Je spousta druhů mas, která stačí prostě vzít a upéct, nepotřebují víc než trochu soli a pepře a výsledek bude vždycky skvělý. Zvěřina mezi ně nepatří. Do tohoto druhu spadá i srnčí

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Napsala: Štummerová G. / počet komentářů: 0

Připravit dobře a chutně vepřovou panenku, to je kumšt. Každý si na její přípravu netroufne, ale pokud se to naučíte a přijdete tomu na kloub, budete ji připravovat častěji. Důležité je, aby

Vepřová panenka pečená

Vepřová panenka pečená

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Vepřová panenka patří mezi to nejlepší maso, které na praseti najdeme. Panenku lze připravit chutně a navíc zdravě. Maso je tak delikátní, že opravdu není potřeba, aby plavalo v oleji nebo se

LISTOVÁNÍ
1 | 2   Další

Diskuze

Skopové klobásy

 Michal  20.11.2022 11:54

Dobrý den. Můžete mi poradit, prosím, na kolik stupňů a jak dlouho udit skopové klobásy? Budu moc rád za radu.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Domácí klobásy bez uzení

 Pavel  10.5.2021 20:56

Klobásy bez uzení péct v troubě nebo vařit..
Jak dlouho, na kolik stupňů. Při uzení čas i teplotu uvádíte. Děkuji. Pavel

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Segedínský guláš

 László  8.12.2020 11:40

Účelom môjho komentáru nie je kritika, ale objasnenie pôvodu Segedínskeho gulášu.
V Maďarsku všeobecne známy pôvod nemá vôbec nič spoločné s Vaším popisom pôvodu.
Známy spisovateľ, básnik a novinár Székely József je považovaný za prvého konzumenta tohoto gulášu. A neskôr na jeho počesť bol guláš pomenovaný po ňom. V Maďarsku sa nazýva Székely gulyás. Názov Segedínsky vznikol na Slovensku v čase Rakúsko-Uhorska, ktorého Slovensko bolo súčasťou. Prečo práve Segedínsky, čo mnohí "historici" dávajú do súvislosti s mestom Szeged, nemá žiadnu historickú cenu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Zavařování uzeného masa do sklenic

 Zdeňka Rektoříková  17.12.2022 10:07

Zavařuji na 100 stupňů jeden den a druhý den opakuji, když jsou sklenice vychladlé. Zavařuji do sklenic Omnia se zamačkávacím víčkem omnia, šrouubovacím sklenicím moc nevěřím, akorát teď sklenice Omnia nejde sehnat.
Úspěšné zavařování, zdraví rektoříková

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Skopové klobásy

 Milda  24.11.2022 15:28

Skopové klobásy, jaká lahoda. Hmmm. Jejich uzení je ale umění. Nejdříve musíte vyhřát udírnu na teplotu 70°C. Pak do udírny rezvěste klobásy a půl hodiny je nechte při otevřených dvířkách vysychat. Poté udírnu zavřete a klobásy uďte po dobu 8 hodin. K uzení použijte suché dřevo ovocných stromů bez kůry nebo dřevo bukové.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Skopové klobásy

 Michal  20.11.2022 11:54

Dobrý den. Můžete mi poradit, prosím, na kolik stupňů a jak dlouho udit skopové klobásy? Budu moc rád za radu.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Pepřová omáčka pohlreich recept

 ivanka  6.11.2022 21:38

pepřová omáčka se nedělá z černého pepře ale z nakládaného zeleného pepře. Je to o zcela jiné chuti.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Kamča  22.9.2022 16:46

Sterilizace hotových jídel umožňuje jejich uchování po dlouhou dobu. Zavařené jídlo vydrží měsíce.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Věra Agnes Vimpelová  22.9.2022 14:11

Mám dotaz, jak dlouho vydrží zavařené hotové jídlo? Chci to zavařovat v troubě.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

Recept1

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS