Informace od profesionálů

MENU

  

RÝMOVNÍK

  

ZAVAŘOVÁNÍ

  

OMÁČKA

  

ČAJE

  

Recepty na jídlo

Jak dělají vepřové na houbách Kluci v akci

Jak dělají vepřové na houbách Kluci v akci

Napsala: Konášová J. / počet komentářů: 0

Když se řeknou jména Filip Sajler a Ondřej Slanina, tak se málo komu vybaví, o koho se jedná. Moc lidí netuší, že se jedná o české kuchaře, kteří se proslavili svým pořadem Kluci v akci, kde baví diváky svým kuchařským uměním a inspirují je k vaření nejrůznějších pokrmů. Jídla jimi vařená bývají jednoduchá na přípravu a přitom chutná. Důkazem toho může být i tento recept na vepřové plecko na žampionech.

Jak dělají hovězí na česneku Kluci v akci

Jak dělají hovězí na česneku Kluci v akci

Napsal: Dvořák J. / komentářů: 0

Tentokrát recept nepřipravují Kluci v akci jako obvykle spolu, ale předvádí ho Filip Sajler se svou babičkou. Pro maso na česneku si vybrali hovězí roštěnou z vysokého roštěnce a předvedli

Pečená husa v pomalém hrnci

Pečená husa v pomalém hrnci

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Elektrické pomalé hrnce zajišťují přípravu jídla těsně pod bodem varu, čímž dokážou pokrmu uchovat nejen důležité vitaminy a minerální látky, ale hlavně skvělou chuť. Pomalé hrnce vaří za vás, není

Pstruh na másle podle Pohlreicha

Pstruh na másle podle Pohlreicha

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Tentokrát vám Zdeněk Pohlreich poradí, jak na pstruha. Není totiž nic lepšího než lehké rybí maso s trochou osmahlé zeleniny. Talíř září všemi barvami, a navíc si hezké počasí o tuto kombinaci

Naložení hovězího steaku

Naložení hovězího steaku

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

V některých zemích je grilování a pečení masa pilířem národní kuchyně, tak je tomu například v USA, Austrálii, Mexiku, Argentině a Brazílii. I u nás se poslední dobou začínají objevovat

Jak dělají hovězí na houbách Kluci v akci

Jak dělají hovězí na houbách Kluci v akci

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Hovězí maso a houby jsou českou tradicí. Jejich kombinace při přípravě pokrmů je bezkonkurenční a každá rodina má ten zaručeně nejlepší recept, který se dědí z generace na generaci. A jak

Recepty na srnčí medailonky

Recepty na srnčí medailonky

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Nejblíž má maso lovených zvířat k hovězímu, je tmavočervené až hnědé, spíš tužší a s malým obsahem tuku. Tím ale veškerá podobnost končí. Příprava zvěřiny má svá zvláštní pravidla, která se vyplatí

Segedínský guláš

Segedínský guláš

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 1

Guláš obecně je v naší domovině oblíbeným pokrmem. Existuje mnoho variant a mnoho originálních receptů. V Česku je populární kromě hovězího i vepřový nebo zvěřinový guláš. Velmi známou

LISTOVÁNÍ
1 | 2   Další

Diskuze

Skopové klobásy

 Michal

Dobrý den. Můžete mi poradit, prosím, na kolik stupňů a jak dlouho udit skopové klobásy? Budu moc rád za radu.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Domácí klobásy bez uzení

 Pavel

Klobásy bez uzení péct v troubě nebo vařit..
Jak dlouho, na kolik stupňů. Při uzení čas i teplotu uvádíte. Děkuji. Pavel

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Segedínský guláš

 László

Účelom môjho komentáru nie je kritika, ale objasnenie pôvodu Segedínskeho gulášu.
V Maďarsku všeobecne známy pôvod nemá vôbec nič spoločné s Vaším popisom pôvodu.
Známy spisovateľ, básnik a novinár Székely József je považovaný za prvého konzumenta tohoto gulášu. A neskôr na jeho počesť bol guláš pomenovaný po ňom. V Maďarsku sa nazýva Székely gulyás. Názov Segedínsky vznikol na Slovensku v čase Rakúsko-Uhorska, ktorého Slovensko bolo súčasťou. Prečo práve Segedínsky, čo mnohí "historici" dávajú do súvislosti s mestom Szeged, nemá žiadnu historickú cenu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Jan

Při zavařování čehokoliv v mikrovlnce, nikdy neutahuji šroubovací víčko silou, neboť zahříváním na vysokou teplotu hrozí, že se ze sklenice stane granát, který je schopen nejen způsobit prasknutí sklenice, ale i zdemolovat dvířka mikrovlnky. Víčko se dotahuje tzv. na doraz, ihned po ukončení sterilizace. To by ale mělo platit při sterilizaci i troubě, zavařovacím hrnci, apod.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Milda

Pokud je pokrm správně zavařen a víčko pevně drží na skle, tak je jedno, kde ho uskladníte, jestli v lednici nebo ve spíži. Vydrží nezávadný roky. Otázka je jaké budou chuťové dojmy z tohoto pokrmu. A v tom by chladnička mohla hrát významnou roli.
Jak známo, tak nositelem chuti v pokrmu je tuk a ten může časem měnit své chuťové vlastnosti, právě vlivem vyšších teplot a světla. Chladnička oběma těmto faktorům zabrání a může tak přispět k lepší chuti zavařených jídel.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Jiří

Zavaruji ale pokud mozno mam v ledničce. VYdrží svickova i bez ni ?? Děkuji

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařovaní uzeneho masa

 Antonín

Při zavařování uzeného prostě převařit vodu a jestliže chcete dochutit přidejte celý stroužek česneku, sůl, nebo čili papriku, zalejte tak 1 až 2 cm pod okraj na 100 stupnů celsia 1 hodina vyndat a postavit na víčko hotovo

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Karel

Jak dlouho zavařování segedínský guláš z bůčku a jak dlouho vydrží v mrazáku

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Venas

Měl jsem do dneška zavařený hovězí guláš kde byl nastrouhaný brambor i mouka a nic mu ani po 3 měsících nebylo. Tak nevím jestli je pravda to, že začne kysat. Možná je to pravda, ale mně vydržel bez úhony.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

Recept1

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS