MENU
Polévka |
Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0
Dýňová polévka se již v naší domovině uchytila. Vaří se z dýně neboli z tykve. Tykev obecná (Cucurbita pepo), nazývaná také turek nebo dýně obecná, je druh z rodu tykev. Kromě tradiční dýně obří, dosahující až několik desítek kilogramů, vyšlechtěné před padesáti lety v semenářské stanici ve Veltrusech a následně proslavené jako kompot à la ananas, narazíte hlavně na dýně muškátové, hokaido, špagetové a máslové.
Nové příspěvky |
Pokud je pokrm správně zavařen a víčko pevně drží na skle, tak je jedno, kde ho uskladníte, jestli v lednici nebo ve spíži. Vydrží nezávadný roky. Otázka je jaké budou chuťové dojmy z tohoto pokrmu. A v tom by chladnička mohla hrát významnou roli.
Jak známo, tak nositelem chuti v pokrmu je tuk a ten může časem měnit své chuťové vlastnosti, právě vlivem vyšších teplot a světla. Chladnička oběma těmto faktorům zabrání a může tak přispět k lepší chuti zavařených jídel.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Zavaruji ale pokud mozno mam v ledničce. VYdrží svickova i bez ni ?? Děkuji
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Při zavařování uzeného prostě převařit vodu a jestliže chcete dochutit přidejte celý stroužek česneku, sůl, nebo čili papriku, zalejte tak 1 až 2 cm pod okraj na 100 stupnů celsia 1 hodina vyndat a postavit na víčko hotovo
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Jak dlouho zavařování segedínský guláš z bůčku a jak dlouho vydrží v mrazáku
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Měl jsem do dneška zavařený hovězí guláš kde byl nastrouhaný brambor i mouka a nic mu ani po 3 měsících nebylo. Tak nevím jestli je pravda to, že začne kysat. Možná je to pravda, ale mně vydržel bez úhony.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Zavařuji na 100 stupňů jeden den a druhý den opakuji, když jsou sklenice vychladlé. Zavařuji do sklenic Omnia se zamačkávacím víčkem omnia, šrouubovacím sklenicím moc nevěřím, akorát teď sklenice Omnia nejde sehnat.
Úspěšné zavařování, zdraví rektoříková
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Nové články |
Copyright © 2012 - 2024 NetConsulting Praha s.r.o.