Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

RÝMOVNÍK

  

ZAVAŘOVÁNÍ

  

OMÁČKA

  

ČAJE

  

Polévka

Dýňová polévka

Dýňová polévka

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Dýňová polévka se již v naší domovině uchytila. Vaří se z dýně neboli z tykve. Tykev obecná (Cucurbita pepo), nazývaná také turek nebo dýně obecná, je druh z rodu tykev. Kromě tradiční dýně obří, dosahující až několik desítek kilogramů, vyšlechtěné před padesáti lety v semenářské stanici ve Veltrusech a následně proslavené jako kompot à la ananas, narazíte hlavně na dýně muškátové, hokaido, špagetové a máslové.

Nové příspěvky

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Kamča  22.9.2022 16:46

Sterilizace hotových jídel umožňuje jejich uchování po dlouhou dobu. Zavařené jídlo vydrží měsíce.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Věra Agnes Vimpelová  22.9.2022 14:11

Mám dotaz, jak dlouho vydrží zavařené hotové jídlo? Chci to zavařovat v troubě.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Pepřová omáčka pohlreich recept

 Dana Rezlová  9.7.2022 18:07

Chtěla bych vědět, jestli celý pepř na pepřovou omáčku mám podrtit před použitím, eventuelně částečně povařit.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Čaj z rýmovníku

 Helička  26.6.2022 13:22

Já čaj z rýmovníku nevařím. Pouze když ráno cítím ucpaný nos, utrhnu lístek rýmovníku přelámu a vytřu s ním nos několikrát. Nevo jenom potřu pod nosem. Osvědčeno-zabírá.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 jana  24.5.2022 15:05

JÁ ZAVAŘUJI HOTOVÉ JÍDLO S MOUKOU,CIBULÍ,I ZELENINOU A NIKDY SE MI NIC JEŠTĚ NEZKAZILO.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování masa do sklenic v troubě

 Kamča  4.2.2022 16:18

Při zavařování se sklenice plní s okrajem. Mezi víčkem a obsahem musí být mezera alespoň půl centimetru. Je to proto, že při zavařování se vlivem zvýšené teploty zvetšuje objem obsahu a ten by mohl vytékat. Samotné vytékání nevadí, ale hrozí, že se s tekutinou může pod víčko dostat i pevná struktura, třeba svalové vlákno, které pak způsobí neťesnosti a zkažení obsahu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

Recept1

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS