Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

RÝMOVNÍK

  

ZAVAŘOVÁNÍ

  

OMÁČKA

  

ČAJE

  

Léčivé recepty

Medvědí česnek v lihu

Medvědí česnek v lihu

Napsala: Svobodová M. / počet komentářů: 0

Medvědí česnek je velice oblíbený v kuchyni. Používají se mladé listy čerstvě utrženého medvědího česneku. Medvědí česnek je nejen známá zelenina a koření, ale také léčivá rostlina. Rostlina je zcela jedlá, ale používají se především listy, často i se stonky, čerstvé jako koření, do dip omáček , bylinkového másla a pesta nebo obecně jako zelenina v jarní kuchyni. Doba sklizně listů je v březnu a dubnu. Kimchi z medvědího česneku vyrobené mléčnou fermentací umožní medvědí česnek uchovat po mnoho měsíců. Působením tepla se mění látky obsahující síru, čímž

Domácí bezinkový likér

Domácí bezinkový likér

Napsala: Štummerová G. / komentářů: 1

A máme tu něco pro mlsné jazýčky. Sladký a lahodný bezinkový likér, který navíc velmi prospívá našemu zdraví. Postačí jedna sklenička před spaním a budete se cítit lépe. Bezinkový likér napomáhá

Bezinková šťáva z plodů

Bezinková šťáva z plodů

Napsala: Štummerová G. / komentářů: 0

Bezinkový keř jistě všichni znáte. Je schopný dorůst až do velikosti stromu. Na jaře nádherně kvete a jeho bílé květy voní do širokého okolí. Na podzim keř zase zdobí plody – bohaté střapečky výrazně

Kaštanové mazání

Kaštanové mazání

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Kaštanové mazání zmírňuje obtíže při omezené kosterní hybnosti, při revmatismu, brnění nohou, studených nohách, ale zejména při zánětech křečových žil a městnání krve v žilách, potížích s cévami

Čaj z bobkového listu

Čaj z bobkového listu

Napsala: Konášová J. / komentářů: 2

Již ve starověkém Řecku byli vítězové nejrůznějších her a sportovních akcí oslavováni a korunováni. Na hlavu jim nebyla ale nasazována koruna ze zlata, ale symbolem jejich úspěchu se stal vavřínový

Diskuze

Čaj z rýmovníku

 Jozef Rimanovsky  9.11.2019 12:51

Kolik toho mužu na 3 krat vypit.

Počet odpovědí: 3 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Rýmovník žloutnou listy

 Dagmar  19.4.2019 20:23

Mému rýmovníku žloutnou listy. Moc ho nezalévám a nedávám na přímé slunce. Také se nijak bujné nerozrůstá.
Dékuji za rady.
Dagmar

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Léčivý bezinkový likér

 Eligius  23.4.2021 11:53

Bezinkový likér je vynikající lék pro úpravu krevního tlaku. Osobně mám vyzkoušeno snížení tlaku, praktikuji to celé roky.
Likér musí být užíván dlouhodobě (aspoň jeden měsíc) vždy aspoň 20 ml v jedné denní dávce. Můj lék obsahuje aspoň 20 procent převařené šťávy zralých plodů a aspoň 10 procent lihu.
Mezi znalci se traduje, že tento lék umí upravit i nízký nebo kolísavý krevní tlak. To však nemám vyzkoušeno. Váš Eligius.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Čaj koupel z bobkových listu

 Hornof Milan  26.12.2018 9:37

Dochází při koupely či masáži také k ředění krve?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Zavařování uzeného masa do sklenic

 Zdeňka Rektoříková  17.12.2022 10:07

Zavařuji na 100 stupňů jeden den a druhý den opakuji, když jsou sklenice vychladlé. Zavařuji do sklenic Omnia se zamačkávacím víčkem omnia, šrouubovacím sklenicím moc nevěřím, akorát teď sklenice Omnia nejde sehnat.
Úspěšné zavařování, zdraví rektoříková

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Skopové klobásy

 Milda  24.11.2022 15:28

Skopové klobásy, jaká lahoda. Hmmm. Jejich uzení je ale umění. Nejdříve musíte vyhřát udírnu na teplotu 70°C. Pak do udírny rezvěste klobásy a půl hodiny je nechte při otevřených dvířkách vysychat. Poté udírnu zavřete a klobásy uďte po dobu 8 hodin. K uzení použijte suché dřevo ovocných stromů bez kůry nebo dřevo bukové.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Skopové klobásy

 Michal  20.11.2022 11:54

Dobrý den. Můžete mi poradit, prosím, na kolik stupňů a jak dlouho udit skopové klobásy? Budu moc rád za radu.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Pepřová omáčka pohlreich recept

 ivanka  6.11.2022 21:38

pepřová omáčka se nedělá z černého pepře ale z nakládaného zeleného pepře. Je to o zcela jiné chuti.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Kamča  22.9.2022 16:46

Sterilizace hotových jídel umožňuje jejich uchování po dlouhou dobu. Zavařené jídlo vydrží měsíce.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Věra Agnes Vimpelová  22.9.2022 14:11

Mám dotaz, jak dlouho vydrží zavařené hotové jídlo? Chci to zavařovat v troubě.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

Recept1

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS