Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

RÝMOVNÍK

  

ZAVAŘOVÁNÍ

  

OMÁČKA

  

ČAJE

  

Léčivé recepty

Medvědí česnek v lihu

Medvědí česnek v lihu

Napsala: Svobodová M. / počet komentářů: 0

Medvědí česnek je velice oblíbený v kuchyni. Používají se mladé listy čerstvě utrženého medvědího česneku. Medvědí česnek je nejen známá zelenina a koření, ale také léčivá rostlina. Rostlina je zcela jedlá, ale používají se především listy, často i se stonky, čerstvé jako koření, do dip omáček , bylinkového másla a pesta nebo obecně jako zelenina v jarní kuchyni. Doba sklizně listů je v březnu a dubnu. Kimchi z medvědího česneku vyrobené mléčnou fermentací umožní medvědí česnek uchovat po mnoho měsíců. Působením tepla se mění látky obsahující síru, čímž

Domácí bezinkový likér

Domácí bezinkový likér

Napsala: Štummerová G. / komentářů: 1

A máme tu něco pro mlsné jazýčky. Sladký a lahodný bezinkový likér, který navíc velmi prospívá našemu zdraví. Postačí jedna sklenička před spaním a budete se cítit lépe. Bezinkový likér napomáhá

Bezinková šťáva z plodů

Bezinková šťáva z plodů

Napsala: Štummerová G. / komentářů: 0

Bezinkový keř jistě všichni znáte. Je schopný dorůst až do velikosti stromu. Na jaře nádherně kvete a jeho bílé květy voní do širokého okolí. Na podzim keř zase zdobí plody – bohaté střapečky výrazně

Kaštanové mazání

Kaštanové mazání

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Kaštanové mazání zmírňuje obtíže při omezené kosterní hybnosti, při revmatismu, brnění nohou, studených nohách, ale zejména při zánětech křečových žil a městnání krve v žilách, potížích s cévami

Čaj z bobkového listu

Čaj z bobkového listu

Napsala: Konášová J. / komentářů: 2

Již ve starověkém Řecku byli vítězové nejrůznějších her a sportovních akcí oslavováni a korunováni. Na hlavu jim nebyla ale nasazována koruna ze zlata, ale symbolem jejich úspěchu se stal vavřínový

Diskuze

Čaj z rýmovníku

 Jozef Rimanovsky  9.11.2019 12:51

Kolik toho mužu na 3 krat vypit.

Počet odpovědí: 3 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Rýmovník žloutnou listy

 Dagmar  19.4.2019 20:23

Mému rýmovníku žloutnou listy. Moc ho nezalévám a nedávám na přímé slunce. Také se nijak bujné nerozrůstá.
Dékuji za rady.
Dagmar

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Léčivý bezinkový likér

 Eligius  23.4.2021 11:53

Bezinkový likér je vynikající lék pro úpravu krevního tlaku. Osobně mám vyzkoušeno snížení tlaku, praktikuji to celé roky.
Likér musí být užíván dlouhodobě (aspoň jeden měsíc) vždy aspoň 20 ml v jedné denní dávce. Můj lék obsahuje aspoň 20 procent převařené šťávy zralých plodů a aspoň 10 procent lihu.
Mezi znalci se traduje, že tento lék umí upravit i nízký nebo kolísavý krevní tlak. To však nemám vyzkoušeno. Váš Eligius.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Čaj koupel z bobkových listu

 Hornof Milan  26.12.2018 9:37

Dochází při koupely či masáži také k ředění krve?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Kamča  22.9.2022 16:46

Sterilizace hotových jídel umožňuje jejich uchování po dlouhou dobu. Zavařené jídlo vydrží měsíce.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Věra Agnes Vimpelová  22.9.2022 14:11

Mám dotaz, jak dlouho vydrží zavařené hotové jídlo? Chci to zavařovat v troubě.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Pepřová omáčka pohlreich recept

 Dana Rezlová  9.7.2022 18:07

Chtěla bych vědět, jestli celý pepř na pepřovou omáčku mám podrtit před použitím, eventuelně částečně povařit.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Čaj z rýmovníku

 Helička  26.6.2022 13:22

Já čaj z rýmovníku nevařím. Pouze když ráno cítím ucpaný nos, utrhnu lístek rýmovníku přelámu a vytřu s ním nos několikrát. Nevo jenom potřu pod nosem. Osvědčeno-zabírá.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 jana  24.5.2022 15:05

JÁ ZAVAŘUJI HOTOVÉ JÍDLO S MOUKOU,CIBULÍ,I ZELENINOU A NIKDY SE MI NIC JEŠTĚ NEZKAZILO.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování masa do sklenic v troubě

 Kamča  4.2.2022 16:18

Při zavařování se sklenice plní s okrajem. Mezi víčkem a obsahem musí být mezera alespoň půl centimetru. Je to proto, že při zavařování se vlivem zvýšené teploty zvetšuje objem obsahu a ten by mohl vytékat. Samotné vytékání nevadí, ale hrozí, že se s tekutinou může pod víčko dostat i pevná struktura, třeba svalové vlákno, které pak způsobí neťesnosti a zkažení obsahu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

Recept1

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS