Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

RÝMOVNÍK

  

ZAVAŘOVÁNÍ

  

OMÁČKA

  

ČAJE

  

Léčivé recepty

Rýmovník eucalyptový

Rýmovník eucalyptový

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Rýmovník je rostlina řazená do čeledi hluchavkovitých. Vysoký bývá kolem 1 metru, jeho listy jsou hustě rostoucí a vejčité, lodyha má čtvercový průřez. Květy pak mají bledě modrou či nafialovělou barvu. Jedná se o velmi zajímavou rostlinku s poměrně silnými lístky, posetými spoustou jemných chloupků. Mnohem důležitější jsou ovšem silice obsažené v rýmovníku, neboť odvádějí skvělou práci při léčbě mnoha zdravotních neduhů.

Bezinková šťáva z plodů

Bezinková šťáva z plodů

Napsala: Štummerová G. / komentářů: 0

Bezinkový keř jistě všichni znáte. Je schopný dorůst až do velikosti stromu. Na jaře nádherně kvete a jeho bílé květy voní do širokého okolí. Na podzim keř zase zdobí plody – bohaté střapečky výrazně

Kaštanové mazání

Kaštanové mazání

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Kaštanové mazání zmírňuje obtíže při omezené kosterní hybnosti, při revmatismu, brnění nohou, studených nohách, ale zejména při zánětech křečových žil a městnání krve v žilách, potížích s cévami

Čaj z bobkového listu

Čaj z bobkového listu

Napsala: Konášová J. / komentářů: 2

Již ve starověkém Řecku byli vítězové nejrůznějších her a sportovních akcí oslavováni a korunováni. Na hlavu jim nebyla ale nasazována koruna ze zlata, ale symbolem jejich úspěchu se stal vavřínový

Diskuze

Čaj z rýmovníku

 Jozef Rimanovsky  9.11.2019 12:51

Kolik toho mužu na 3 krat vypit.

Počet odpovědí: 3 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Rýmovník žloutnou listy

 Dagmar  19.4.2019 20:23

Mému rýmovníku žloutnou listy. Moc ho nezalévám a nedávám na přímé slunce. Také se nijak bujné nerozrůstá.
Dékuji za rady.
Dagmar

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Čaj koupel z bobkových listu

 Hornof Milan  26.12.2018 9:37

Dochází při koupely či masáži také k ředění krve?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Zavařování uzeného masa do sklenic

 Jarmila  1.3.2021 15:20

Dobrý den , prosím na kolik stupnů a jak dlouho se zavařuje uzené maso v elektickem hrnci. děkuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Rychlosůl

 Cempírek  9.2.2021 11:30

Praganda se používá k nasolování masa a při běžném používání v kuchyni se s ní nesetkáte. Ptáte-li se, jestli maso nasolené pragandou je špatné pro vaši dnu, tak v tomto ohledu vůbec nezáleží, čím je maso upraveno. Je to stále maso a při jeho trávení bude vznikat kyselina močová. Máte-li chuť na uzené, tak si dát můžete, i když máte dnu, ale jen jednu malou porci. Každé takové hodování je třeba řádně zapít čistou neochucenou vodou. Voda zaměstná ledviny a ty pak mohou lépe odvádět kyselinu močovou ven z těla.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Rychlosůl

 VIT  9.2.2021 10:21

mam DNU je to spatny praganda na moji DNU?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Segedínský guláš

 László  8.12.2020 11:40

Účelom môjho komentáru nie je kritika, ale objasnenie pôvodu Segedínskeho gulášu.
V Maďarsku všeobecne známy pôvod nemá vôbec nič spoločné s Vaším popisom pôvodu.
Známy spisovateľ, básnik a novinár Székely József je považovaný za prvého konzumenta tohoto gulášu. A neskôr na jeho počesť bol guláš pomenovaný po ňom. V Maďarsku sa nazýva Székely gulyás. Názov Segedínsky vznikol na Slovensku v čase Rakúsko-Uhorska, ktorého Slovensko bolo súčasťou. Prečo práve Segedínsky, čo mnohí "historici" dávajú do súvislosti s mestom Szeged, nemá žiadnu historickú cenu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 MM  27.11.2020 11:21

Hotové jídlo nesmí obsahovat mouku, výrobky z mouky, rýži ani brambory. Po krátké době by začalo ve sklenicích kvasit.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

Recept1

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS