Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

RÝMOVNÍK

  

ZAVAŘOVÁNÍ

  

OMÁČKA

  

ČAJE

  

Zavařování

Zavařování vývaru

Zavařování vývaru

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Chystáte se na stanování a děláte si starosti, jak to vymyslet s jídlem? Zavařte si pár potravin na cestu. Pak už je jen stačí vyklopit do ešusu a ohřát na ohni. Zavařování sice není žádná velká věda, ale není radno podceňovat některá doporučení, protože špatně zavařené potraviny se mohou rychle zkazit.

Postup při zavařování

Postup při zavařování

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Zavařování potravin není složité. Pokud dodržíte základní pravidla konzervace, tak nic nebrání tomu, abyste si doma vytvořili ve sklenicích nádherné kompozice chutí a barev jak z ovoce, tak i z

Zavařování hotových jídel do sklenic

Zavařování hotových jídel do sklenic

Napsala: Štummerová G. / komentářů: 1

Proč zavařovat hotové jídlo do sklenic, je jasné. Minimálně vám to v budoucnu ušetří čas, který potom můžete věnovat své rodině, koníčkům a podobně. Takto připravené pokrmy vám vydrží opravdu

Zavařování ořechů

Zavařování ořechů

Napsala: Štummerová G. / komentářů: 0

Měli jste nadměrnou úrodu ořechů a teď nevíte, co s nimi? Ptáte se, jak uchovat vlašské ořechy? Jak probíhá sterilizace ořechů, třeba i zavařování lískových ořechů? Je to velice jednoduché,

Zavařování uzeného masa do sklenic

Zavařování uzeného masa do sklenic

Napsala: Štummerová G. / komentářů: 6

Budete udit masíčko? Pokud vám trošku zbyde, zkuste ho dát do sklenic a sterilizovat. Postup je jednoduchý a zajisté vám to bude chutnat. Takto připravené maso můžete používat i jinak než

Zavařování okurek v horkovzdušné troubě

Zavařování okurek v horkovzdušné troubě

Napsala: Štummerová G. / počet komentářů: 0

Jak na zavařování okurek v horkovzdušné troubě? Možná vás to překvapí, ale zavařování v horkovzdušné troubě je jednodušší než zavařování v horké vodě. Ušetří vám to docela dost času, protože

Zavařené zeleninové lečo

Zavařené zeleninové lečo

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Kdo by neznal lečo, lehké zeleninové jídlo, na jehož přípravě vlastně nic není. Potřebujete pár cibulí, letních paprik a rajčat, k tomu už jen lžíci sádla nebo oleje a špetku soli. No a na

Jablečná povidla v domácí pekárně

Jablečná povidla v domácí pekárně

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Jablečná povidla mají v našich zeměpisných šířkách dlouhou historii. Ty tam jsou však doby, kdy naše babičky stály u kamen a míchaly v hrnci pověstná povidla, která se tak ráda připalovala.

Diskuze

Zavařování hotových jídel do sklenic

 MM  27.11.2020 11:21

Hotové jídlo nesmí obsahovat mouku, výrobky z mouky, rýži ani brambory. Po krátké době by začalo ve sklenicích kvasit.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování uzeného masa do sklenic

 Jarmila  1.3.2021 15:20

Dobrý den , prosím na kolik stupnů a jak dlouho se zavařuje uzené maso v elektickem hrnci. děkuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařovaní uzeneho masa

 krutska anna  6.2.2019 15:10

mam uzeném maso hodně libové chci ho zavařit nužu přidat sádlo.

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařován uzeného masa do sklenic

 Bořivoj Wagner  25.12.2019 16:09

Co znamená-cituji-uzené maso vkládáme do sklenic a zaléváme šťávou až po okraj;zaléváme jakou šťávou kde ji vezmem.Děkuji

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Zavařování uzeného masa do sklenic

 Jarmila  1.3.2021 15:20

Dobrý den , prosím na kolik stupnů a jak dlouho se zavařuje uzené maso v elektickem hrnci. děkuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Rychlosůl

 Cempírek  9.2.2021 11:30

Praganda se používá k nasolování masa a při běžném používání v kuchyni se s ní nesetkáte. Ptáte-li se, jestli maso nasolené pragandou je špatné pro vaši dnu, tak v tomto ohledu vůbec nezáleží, čím je maso upraveno. Je to stále maso a při jeho trávení bude vznikat kyselina močová. Máte-li chuť na uzené, tak si dát můžete, i když máte dnu, ale jen jednu malou porci. Každé takové hodování je třeba řádně zapít čistou neochucenou vodou. Voda zaměstná ledviny a ty pak mohou lépe odvádět kyselinu močovou ven z těla.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Rychlosůl

 VIT  9.2.2021 10:21

mam DNU je to spatny praganda na moji DNU?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Segedínský guláš

 László  8.12.2020 11:40

Účelom môjho komentáru nie je kritika, ale objasnenie pôvodu Segedínskeho gulášu.
V Maďarsku všeobecne známy pôvod nemá vôbec nič spoločné s Vaším popisom pôvodu.
Známy spisovateľ, básnik a novinár Székely József je považovaný za prvého konzumenta tohoto gulášu. A neskôr na jeho počesť bol guláš pomenovaný po ňom. V Maďarsku sa nazýva Székely gulyás. Názov Segedínsky vznikol na Slovensku v čase Rakúsko-Uhorska, ktorého Slovensko bolo súčasťou. Prečo práve Segedínsky, čo mnohí "historici" dávajú do súvislosti s mestom Szeged, nemá žiadnu historickú cenu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 MM  27.11.2020 11:21

Hotové jídlo nesmí obsahovat mouku, výrobky z mouky, rýži ani brambory. Po krátké době by začalo ve sklenicích kvasit.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

Recept1

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS