Informace od profesionálů

HLAVNÍ STRÁNKA

  

RÝMOVNÍK

  

ZAVAŘOVÁNÍ

  

OMÁČKA

  

ČAJE

  

Recepty na jídlo

Jak dělá chilli con carne Zdeněk Pohlreich

Jak dělá chilli con carne Zdeněk Pohlreich

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Zdeněk Pohlreich, šéfkuchař, podnikatel, učitel a moderátor nejsledovanější kuchařské show v Česku „Ano, šéfe!“ a dalších oblíbených pořadů, jako je „Na nože“ a „Šéf na grilu“, se narodil 10. dubna 1957. V roce 1987 emigroval do Nizozemska, kde zůstal více než rok a pracoval mimo jiné v restauraci Het Schlellinkje. Následně odjel do australského města Adelaide, kde jen velmi těžko hledal uplatnění. Když se vrátil do Česka, stal se šéfkuchařem v restauraci hotelech Renaissance, Villa Voyta, Radisson SAS či Marriott. Od roku 2010 úspěšně provozuje jako majitel

Jak dělají francouzské brambory Kluci v akci

Jak dělají francouzské brambory Kluci v akci

Napsala: Konášová J. / komentářů: 0

Francouzské brambory patří k těm jídlům, které si každá rodina vaří po svém. Dávají si do nich to, co mají rádi. Někdo k vaření používá smetanu, jiný přidává houby atd. Jedním z oblíbených

Jak dělají dušenou kapustu Kluci v akci

Jak dělají dušenou kapustu Kluci v akci

Napsala: Konášová J. / komentářů: 0

Některá zelenina vzbuzuje v lidech odpor už svým vzhledem, a ani chuť je nijak neláká. A právě k takovým zeleninám patří kapusta, která je spoustou lidí nenáviděná. Pokud by se jí ale

Jak dělají hovězí roštěnou Kluci v akci

Jak dělají hovězí roštěnou Kluci v akci

Napsala: Konášová J. / komentářů: 0

Kombinace masa, špenátu a bramborového knedlíku je v Čechách velmi oblíbená a každá kuchařka (a samozřejmě i kuchař) ji dělá po svém, ochucuje ji tak, jak to jí / jemu a jejím

Jak dělají chilli con carne Kluci v akci

Jak dělají chilli con carne Kluci v akci

Napsala: Konášová J. / komentářů: 0

Mexická kuchyně si našla mnoho příznivců a chilli con carne je považováno za „klasiku“, kterou ocení nejeden milovník ostřejších jídel.

LISTOVÁNÍ
Předchozí   1 | 2

Nové příspěvky

Zavařování hotových jídel do sklenic

 jana  24.5.2022 15:05

JÁ ZAVAŘUJI HOTOVÉ JÍDLO S MOUKOU,CIBULÍ,I ZELENINOU A NIKDY SE MI NIC JEŠTĚ NEZKAZILO.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování masa do sklenic v troubě

 Kamča  4.2.2022 16:18

Při zavařování se sklenice plní s okrajem. Mezi víčkem a obsahem musí být mezera alespoň půl centimetru. Je to proto, že při zavařování se vlivem zvýšené teploty zvetšuje objem obsahu a ten by mohl vytékat. Samotné vytékání nevadí, ale hrozí, že se s tekutinou může pod víčko dostat i pevná struktura, třeba svalové vlákno, které pak způsobí neťesnosti a zkažení obsahu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování masa do sklenic v troubě

 Nadja  4.2.2022 14:24

Citát: "Nejprve si připravíme mělký plech, na nějž sklenice postavíme. Plech pak zalijeme vodou do výšky 2 až 3 centimetrů."
- Mělký plech bývá tak 1 cm vysoký, takže do něj 2-3cm vody nenalijeme.
- Plech pak zalijeme vodou - zaléváme asi sklenice uložené na plechu, nikoliv plech, to bychom vodu lili přímo do trouby.
-----------------
Nesrovnalosti:
Zavařování masa na dovolenou (v hrnci):
"Maso můžete do sklenic napěchovat a následně zalít vepřovým vývarem až po okraj"
Zavařování masa do sklenic v mikrovlnce:
"Sklenice neplníme až po okraj, ale pod víčkem musí zůstat mezera, což je stejné, jako při zavařování v hrnci."
Dotaz: TAKŽE PLNÍME AŽ PO OKRAJ, NEBO S MEZEROU?
------------------
Při zavařování v mikrovlnce doporučuji sklenice podložit talířem s trochu zvýšeným okrajem - pokud tekutina vyteče, aby se nerozlila po celé troubě.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Jirka  25.1.2022 2:09

Zdravim proc ani ne brambory ?
Dnes jsem koupil pastiku ve skle brambory tam byli.
A
Ja je mel.v polévce acca měsíc ok.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Návod na rychlokvašené zelí které je hotové už za 3 dny

 Lada  2.12.2021 14:26

Dobrý den, pokouším se delší dobu si udělat rychlokvašené zelí, ale po dnu až dvou začne mít hořkou, nebo takovou divnou chuť. Čím by to mohlo být? Při jaké teplotě by měla nádoba se zelím být? Také by mě zajímalo, zda nejsou na trhu menší nádoby na kvašení zelí. Třeba čtvrt litru až půllitr.
Děkuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

Recept1

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS