Jak dělají vepřové na houbách Kluci v akci


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Recepty na jídlo

Zveřejněno dne 21.11.2018


Když se řeknou jména Filip Sajler a Ondřej Slanina, tak se málo komu vybaví, o koho se jedná. Moc lidí netuší, že se jedná o české kuchaře, kteří se proslavili svým pořadem Kluci v akci, kde baví diváky svým kuchařským uměním a inspirují je k vaření nejrůznějších pokrmů. Jídla jimi vařená bývají jednoduchá na přípravu a přitom chutná. Důkazem toho může být i tento recept na vepřové plecko na žampionech.

Ingredience (potřebné zhruba na 4 - 6 porcí):

  • 2 cibule

  • 400 g žampionů

  • 400 g vepřového masa (plecka)

  • 4 bobkové listy

  • Lžička kmínu

  • Olej

  • Pepř

  • Sůl

Postup přípravy:

Nejprve si pořádně omyjeme a očistíme žampiony. Poté je nakrájíme na čtvrtky (pokud jsou menší, stačí na polovinu). Po přípravě žampionů si připravíme vepřové plecko, které je třeba také omýt a pak nakrájet na kostičky. Naposled si připravíme i cibuli, kterou si oloupeme a také ji pokrájíme na kostičky.

Připravíme si vysokou pánev, nebo hrnec. Do hrnce nejprve nalijeme olej a necháme ho zahřát. Do rozpáleného oleje se přidají žampiony a zprudka se orestují. Žampiony se pak z nádoby vyndají (například na misku). V hrnci po nich musí zůstat šťáva, kterou žampiony pustily, a k té se do hrnce opět přilije olej, který se znovu musí nejprve ohřát a pak se do něj přisype cibule a krátce na to i maso. Maso se nechá lehce zatáhnout, pak se k masu a cibuli do hrnce přidá i kmín, bobkový list, vše se ochutí pepřem a solí. Nakonec se obsah hrnce podlije ještě vodou. Vše se nechá dusit alespoň 30 minut. Poté se ke změklému masu (pokud maso není měkké, je třeba dusit déle!) přidají žampiony a vše se ještě 10 minut společně povaří.

Kluci v akci doporučují tento pokrm podávat s chlebem, ale jistě by se k němu hodila třeba i rýže.

Autor: © Mgr. Jitka Konášová
Foto: ©
Mariuszjbie

odkaz na článek

. Jak dělají vepřové na houbách Kluci v akci [online]. Recept1.cz, . .


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk
přidejte sem svůj komentář

Nenašli jste zde přesně to, co jste hledali? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
Ke svému dotazu použijte tento formulář.


Jméno
E-mail
Nadpis
Komentář
Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
Připojit fotku
přehled komentářů
K článku zatím nebyl napsán žádný komentář.

zajímavé články
klíčová slova
recept ingredience postup