Facebook Síť X Pinterest email tisk

Pečená husa v pomalém hrnci

Napsala Mgr. Světluše Vinšová

Naposledy upraveno

Hlavní stránkaRecepty na jídlo

POMALU PEČENÁ HUSA PODLE POHLREICHA a nejen to se dozvíte v tomto článku. Elektrické pomalé hrnce zajišťují přípravu jídla těsně pod bodem varu, čímž dokážou pokrmu uchovat nejen důležité vitaminy a minerální látky, ale hlavně skvělou chuť. Pomalé hrnce vaří za vás, není potřeba je hlídat, při vaření se tak můžete věnovat libovolným jiným činnostem, takže ušetříte i spoustu času, který byste jinak museli věnovat vaření. V pomalých hrncích je možné připravit širokou paletu jídel od masa až po dezerty, zároveň není třeba používat téměř žádný tuk.

Pečená husa v pomalém hrnci

Obsah článku

Ingredience

Husa, sůl, kmín, trochu vody na podlití

Postup

Husu omyjeme a pořádně nasolíme, nakmínujeme a podlijeme asi 1,5 dl vody.

Pomalý hrnec nastavíme na stupeň č. 1 a na 7 hodin. Husa podle velikosti může být měkká už za 6 hodin. Poté rozpalte troubu a půl hodiny husu opékejte bez pokličky a pěkně podlévejte tím, co se vyškvařilo, aby se udělala křupavá kůrčička.

Doporučení: Husa v pomalém hrnci se dělá sama a nevysuší se, ale když chcete kůrčičku, tak ji musíte dopéct v troubě. Pečení v pomalém hrnci přináší oproti klasické troubě značnou úsporu. Příkon je max. 200–250 W za hodinu, podle typu. A teď se podívejte na sporák, jaký má příkon na plotýnkách a v troubě za hodinu. Zase záleží na značce, ale stoprocentně je to víc. Není to žádná lživá reklama, běžný sporák má příkon až 7 kW!

Autor: © Mgr. Světluše Vinšová
Foto:
© Apet

přidejte sem svůj příspěvek

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo osm.
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.


příběhy k článku
K článku zatím nebyl napsán žádný příběh.

Palačinky
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
Vepřová panenka pečená
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>

Zajímavé články

novinky a zajímavosti

Chcete odebírat naše novinky?


Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo osm.