Informace od profesionálů

MENU

  

RÝMOVNÍK

  

ZAVAŘOVÁNÍ

  

OMÁČKA

  

ČAJE

  

Recepty na jídlo

Jak dělají hovězí líčka na červeném víně Kluci v akci

Jak dělají hovězí líčka na červeném víně Kluci v akci

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Jak uvádějí Kluci v akci, tak hovězí líčka patří mezi vybrané pochoutky, často podávané ve velmi noblesních restauracích. Kluci v akci nabízejí tradiční způsob, jak si je připravit podomácku, výtečné, v ústech se jen rozplývající, s hutnou omáčkou, na níž se výrazně podepisuje chuť červeného vína a zeleninového základu.

Zavařování

Zavařování v mikrovlnné troubě

Zavařování v mikrovlnné troubě

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Nejlepším způsobem dlouhodobé konzervace ovoce je jeho kompotování. Přitom nejde o nic složitého – potřebujeme vlastně jen ovoce, cukr a vodu, a samozřejmě také sklenice a víčka. Ovoce

Zavařování masa do sklenic

Zavařování masa do sklenic

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 1

Zavařování masa se znovu stává populární. Maso se zavařovalo nejčastěji na venkově, kde se pořádaly domácí zabijačky a většina masa skončila právě zavařená ve sklenicích nebo plechovkách na horší

Jak na zavařování kuřecího masa

Jak na zavařování kuřecího masa

Napsal: Dvořák J. / komentářů: 0

Domácí zavařování kuřete je snazší, než si myslíte, a nejen že zásobí vaši spíž, ale může ještě usnadnit přípravu jídla za pochodu. Stačí uchopit sklenici, odklopit víčko a jste připraveni přidat

Zavařování vývaru

Zavařování vývaru

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Chystáte se na stanování a děláte si starosti, jak to vymyslet s jídlem? Zavařte si pár potravin na cestu. Pak už je jen stačí vyklopit do ešusu a ohřát na ohni. Zavařování sice není žádná

Léčivé recepty

Rýmovník eucalyptový

Rýmovník eucalyptový

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Rýmovník je rostlina řazená do čeledi hluchavkovitých. Vysoký bývá kolem 1 metru, jeho listy jsou hustě rostoucí a vejčité, lodyha má čtvercový průřez. Květy pak mají bledě modrou či nafialovělou

Pečení

Třená buchta

Třená buchta

Napsala: Štummerová G. / počet komentářů: 0

Máte rádi nenáročné a hlavně rychlé pečení? Pak budou níže uvedené recepty pro vás ty pravé. Receptů na třenou buchtu je několik. Můžete je obměňovat dle vlastní chuti a vždy vám vznikne vynikající

Omáčka

Znojemská omáčka podle Pohlreicha

Znojemská omáčka podle Pohlreicha

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, gastronom a moderátor několika pořadů. Proslavil se zejména svou zemitou komunikací na televizní obrazovce v pořadech „Ano, šéfe!“ nebo „Šéf na grilu“. Pro

Diskuze

Pepřová omáčka pohlreich recept

 Dana Rezlová

Chtěla bych vědět, jestli celý pepř na pepřovou omáčku mám podrtit před použitím, eventuelně částečně povařit.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Jan

Při zavařování čehokoliv v mikrovlnce, nikdy neutahuji šroubovací víčko silou, neboť zahříváním na vysokou teplotu hrozí, že se ze sklenice stane granát, který je schopen nejen způsobit prasknutí sklenice, ale i zdemolovat dvířka mikrovlnky. Víčko se dotahuje tzv. na doraz, ihned po ukončení sterilizace. To by ale mělo platit při sterilizaci i troubě, zavařovacím hrnci, apod.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Milda

Pokud je pokrm správně zavařen a víčko pevně drží na skle, tak je jedno, kde ho uskladníte, jestli v lednici nebo ve spíži. Vydrží nezávadný roky. Otázka je jaké budou chuťové dojmy z tohoto pokrmu. A v tom by chladnička mohla hrát významnou roli.
Jak známo, tak nositelem chuti v pokrmu je tuk a ten může časem měnit své chuťové vlastnosti, právě vlivem vyšších teplot a světla. Chladnička oběma těmto faktorům zabrání a může tak přispět k lepší chuti zavařených jídel.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Jiří

Zavaruji ale pokud mozno mam v ledničce. VYdrží svickova i bez ni ?? Děkuji

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařovaní uzeneho masa

 Antonín

Při zavařování uzeného prostě převařit vodu a jestliže chcete dochutit přidejte celý stroužek česneku, sůl, nebo čili papriku, zalejte tak 1 až 2 cm pod okraj na 100 stupnů celsia 1 hodina vyndat a postavit na víčko hotovo

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Karel

Jak dlouho zavařování segedínský guláš z bůčku a jak dlouho vydrží v mrazáku

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Venas

Měl jsem do dneška zavařený hovězí guláš kde byl nastrouhaný brambor i mouka a nic mu ani po 3 měsících nebylo. Tak nevím jestli je pravda to, že začne kysat. Možná je to pravda, ale mně vydržel bez úhony.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

Recept1

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS