Informace od profesionálů

MENU

  

RÝMOVNÍK

  

ZAVAŘOVÁNÍ

  

OMÁČKA

  

ČAJE

  

Recepty na jídlo

Recepty na srnčí guláš

Recepty na srnčí guláš

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Je spousta druhů mas, která stačí prostě vzít a upéct, nepotřebují víc než trochu soli a pepře a výsledek bude vždycky skvělý. Zvěřina mezi ně nepatří. Do tohoto druhu spadá i srnčí maso. Za vynaložený čas a péči, které budete tomuto druhu masa věnovat, se vám ale bohatě odmění. A co z něj připravit? Tak to se dozvíte v tomto článku.

Zavařování

Zavařování v mikrovlnné troubě

Zavařování v mikrovlnné troubě

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Nejlepším způsobem dlouhodobé konzervace ovoce je jeho kompotování. Přitom nejde o nic složitého – potřebujeme vlastně jen ovoce, cukr a vodu, a samozřejmě také sklenice a víčka. Ovoce

Zavařování pečeného masa

Zavařování pečeného masa

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Zavařování jídla na dovolenou je český fenomén. Pokud se pro tuto činnost rozhodnete, tak vězte, že zavařené maso jednak nijak neztratí na své chuti a jednak vám ušetří v létě spoustu času, takže

Zavařování masa do sklenic

Zavařování masa do sklenic

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 1

Zavařování masa se znovu stává populární. Maso se zavařovalo nejčastěji na venkově, kde se pořádaly domácí zabijačky a většina masa skončila právě zavařená ve sklenicích nebo plechovkách na horší

Zavařování omáček do sklenic

Zavařování omáček do sklenic

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 0

Zavařování jídel do sklenic v podstatě rozděluje náš národ na tři skupiny: tu první představují zastánci zavařování jídel do sklenic, druhou pak jeho odpůrci. Třetí skupině to je naprosto jedno, ani

Léčivé recepty

Čaj z bobkového listu

Čaj z bobkového listu

Napsala: Konášová J. / počet komentářů: 2

Již ve starověkém Řecku byli vítězové nejrůznějších her a sportovních akcí oslavováni a korunováni. Na hlavu jim nebyla ale nasazována koruna ze zlata, ale symbolem jejich úspěchu se stal vavřínový

Pečení

Třená buchta

Třená buchta

Napsala: Štummerová G. / počet komentářů: 0

Máte rádi nenáročné a hlavně rychlé pečení? Pak budou níže uvedené recepty pro vás ty pravé. Receptů na třenou buchtu je několik. Můžete je obměňovat dle vlastní chuti a vždy vám vznikne vynikající

Omáčka

Recept na teplou pepřovou omáčku ke steakům

Recept na teplou pepřovou omáčku ke steakům

Napsala: Konášová J. / počet komentářů: 0

Jednou z nejoblíbenějších omáček ke steakům je právě ta pepřová. Každý si jí ale představuje jinak. Někdo má rád pepřovou omáčku se smetanou, někdo raději bez ní. Každý si najde svou vlastní oblíbenou

Diskuze

Zavařování hotových jídel do sklenic

 MM

Hotové jídlo nesmí obsahovat mouku, výrobky z mouky, rýži ani brambory. Po krátké době by začalo ve sklenicích kvasit.

Počet odpovědí: 4 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Rýmovník žloutnou listy

 Dagmar

Mému rýmovníku žloutnou listy. Moc ho nezalévám a nedávám na přímé slunce. Také se nijak bujné nerozrůstá.
Dékuji za rady.
Dagmar

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Karel

Jak dlouho zavařování segedínský guláš z bůčku a jak dlouho vydrží v mrazáku

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Jan

Při zavařování čehokoliv v mikrovlnce, nikdy neutahuji šroubovací víčko silou, neboť zahříváním na vysokou teplotu hrozí, že se ze sklenice stane granát, který je schopen nejen způsobit prasknutí sklenice, ale i zdemolovat dvířka mikrovlnky. Víčko se dotahuje tzv. na doraz, ihned po ukončení sterilizace. To by ale mělo platit při sterilizaci i troubě, zavařovacím hrnci, apod.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Milda

Pokud je pokrm správně zavařen a víčko pevně drží na skle, tak je jedno, kde ho uskladníte, jestli v lednici nebo ve spíži. Vydrží nezávadný roky. Otázka je jaké budou chuťové dojmy z tohoto pokrmu. A v tom by chladnička mohla hrát významnou roli.
Jak známo, tak nositelem chuti v pokrmu je tuk a ten může časem měnit své chuťové vlastnosti, právě vlivem vyšších teplot a světla. Chladnička oběma těmto faktorům zabrání a může tak přispět k lepší chuti zavařených jídel.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Jiří

Zavaruji ale pokud mozno mam v ledničce. VYdrží svickova i bez ni ?? Děkuji

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařovaní uzeneho masa

 Antonín

Při zavařování uzeného prostě převařit vodu a jestliže chcete dochutit přidejte celý stroužek česneku, sůl, nebo čili papriku, zalejte tak 1 až 2 cm pod okraj na 100 stupnů celsia 1 hodina vyndat a postavit na víčko hotovo

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Karel

Jak dlouho zavařování segedínský guláš z bůčku a jak dlouho vydrží v mrazáku

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Zavařování hotových jídel do sklenic

 Venas

Měl jsem do dneška zavařený hovězí guláš kde byl nastrouhaný brambor i mouka a nic mu ani po 3 měsících nebylo. Tak nevím jestli je pravda to, že začne kysat. Možná je to pravda, ale mně vydržel bez úhony.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

Recept1

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS